Emmer Kinderburgermeester Jayvion Hazewinkel opent landelijk honk- en softbalevenement

Foto: Pexels / Steschka Willems

Op zondag 11 juni zullen ruim 550 kinderen tussen de 5 en 10 jaar deelnemen aan de Landelijke BeeBalldag.

Het is een jaarlijks terugkerend toernooi dat onder anderen georganiseerd wordt door Bedrocks in samenwerking met de KNBSB. Het toernooi wordt gespeeld op vijf locaties verspreid over het land: Twins in Oosterhout, BSC Almere in Almere, Portland Poema’s in Rotterdam, Kinheim in Haarlem en bij Honk- en Softbalvereniging Bedrocks Emmen.

60 teams met ruim 550 deelnemers hebben zich opgegeven voor dit evenement voor kinderen, daarvan komen vijf teams met 26 spelers op de Bedrocks velden in Emmen in actie.

BeeBall is een spel voor kinderen van vijf tot tien jaar, ze leren op een leuke en speelse manier vertrouwd te raken met het honkbal en softbal. Slaan, gooien en vangen worden voldoende beoefend tijdens het spel. Door de kleine teams en de eenvoudige spelregels wordt iedereen bij het spel betrokken en is er volop beweging. Teamgeest, sportiviteit en speelplezier staan bij het BeeBallen centraal.

Deze zestiende editie vindt plaats op sportpark Meerdijk en heeft naast het BeeBall toernooi de gehele dag activiteiten gepland voor jong en oud. De organisatie nodigt iedereen van harte uit op om langs te komen en te genieten van een heerlijke sportieve dag in de buitenlucht dat rond 15:30 wordt afgesloten.