Eigenaren uitgebrande bus Emmen verrast met groot cadeau

Karin en Harold poseren vol blijdschap voor de nieuwe Hoempabus Foto: Facebook / Karin Siebring

Een week geleden werd hun bus met ruim 30.000 euro aan geluidsapparatuur gestolen en uitgebrand teruggevonden. Nu hebben Karin Siebring en Harold Imming van GD Sound in Emmen een bus terug. Gekregen. "Ik kreeg een telefoontje van een bekende ondernemer. Hij had iets voor mij als troost. Ik dacht een fles drank, maar het bleek een nieuwe bestelbus te zijn", glundert Karin.

"Ik ben ingestapt en al toeterend naar buiten gereden", lacht Karin. "Op dat moment kon ik zelf geen woord uitbrengen."

Rollercoaster

Siebring en Imming zijn in een rollercoaster beland na vorig weekend. Uit het hele land krijgen ze bemoedigende berichtjes en hulp. Een crowdfundingsactie heeft inmiddels al meer dan 18.000 euro opgeleverd. "Dit is mega hartverwarmend", vindt de Emmense. "Wij geven niet om geld, het is nodig om in onze vaste lasten te voorzien. Maar wij genieten altijd zo van ons werk. En dan is het heel fijn om te zien dat dit ook zo door anderen wordt gewaardeerd. Harold wilde er na de diefstal eigenlijk mee ophouden. Maar na al die reacties moeten we doorgaan. Wij gaan zorgen dat we de boel weer draaiend krijgen."

Hoewel ze niet om geld geven, kunnen ze het wel goed gebruiken. "Ons oude pand en de inventaris zijn bijna niet te verzekeren. Dat is niet te doen. En voor onze oude bestelbus krijgen we alleen de dagwaarde. Dat geld van de verzekering wilden we graag aan onze vrienden geven, voor de bus die zij ons cadeau hebben gedaan. Maar ze wilden geen cent hebben. Dat gaan we dus nu gebruiken voor de apparatuur en betere beveiliging van het pand."

Festival

Extreme dankbaarheid en blijheid, Karin kan het niet genoeg benadrukken. Om iedereen die hen heeft geholpen te bedanken, organiseert het stel op 1 september een klein festival.

Dit is een artikel van