Jongeren strijden voor beste idee duurzaam waterbeheer

Foto: Pixabay/Water

Leerlingen van alle noordelijke technasiumscholen presenteren hun oplossing voor duurzaam waterbeheer in Wildlands Adventure Zoo Emmen. De locatie is zorgvuldig uitgekozen omdat het volgens de organisatie een plek is waar veel innovatie plaatsvindt op het gebied van duurzaamheid en circulair gebruik van grondstoffen.

De omgang en gebruik, ook bij water is er steeds meer sprake van een schaarste. Daarom schakelden de drie noordelijke provincies en waterschappen leerlingen van alle technasiumscholen in om na te denken over oplossingen om huishoudelijk water meer duurzaam en circulair te gebruiken. Hierbij moesten ze niet alleen hun technische skills gebruiken om een product te ontwerpen, maar ook nadenken over consumentengedrag en een campagne ontwikkelen.

Er zal een jury aanwezig zijn, bestaande uit onder andere Luzette Kroon van Wetterskip Fryslân, Roeland van der Schaaf van Waterschap Noorderzijlvest, Geert-Jan ten Brink van Waterschap Hunze en Aa's en (demissionair) gedeputeerde provincie Drenthe Hans Kuipers, zullen de ideeën beoordelen en voor elke provincie een winnaar bepalen.