Zoo Werkt ’t Festival in Emmen trekt bijna drieduizend bezoekers

Bijna drieduizend bezoekers op het Zoo Werkt 't Festival Foto: Zoo Werkt ’t Festival

Bij het Stadionplein in Emmen vond op 25 mei het Zoo Werkt ’t Festival plaats. Bijna drieduizend bezoekers genoten in een ontspannen sfeer van het festival en het prachtige weer.

Bij de 116 stands van bijna 100 bedrijven in verschillende branches konden bezoekers in gesprek met medewerkers over hoe het werk er bij hen uitziet. Het unieke concept van belevingsstands viel goed in de smaak bij scholieren, werkzoekenden en andere geïnteresseerden. Zo waren ze de hele dag bezig met het besturen van kranen, het bakken van stroopwafels, banden verwisselen, boomstammen zagen en nog veel meer.

Meer dan een banenmarkt

Naast de unieke belevingen die de bezoekers op konden doen, zorgden de foodtrucks, optredens van onder andere Erwin en Ilona, Erik van Klinken en meer voor een gezellige festivalsfeer.

Zoo Werkt ’t

Zoo Werkt ‘t is een initiatief van de Arbeidsmarktregio Drenthe. Een samenwerking tussen de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Midden-Drenthe en De Wolden, UWV en de SW-bedrijven Stark en de EMCO-groep.

Zoo Werkt ‘t levert een bijdrage aan het oplossen van lokale arbeidsmarktvraagstukken door het organiseren van events als de Virtuele Banenbeurs Drenthe, de Online Banenmarkt op LinkedIn en het Zoo Werkt ‘t Festival.

Sfeerimpressie van het festival Foto's: Zoo Werkt ’t Festival