Groot verdriet in Wildlands: giraffe en jong overleden

Foto: Wildlands

Verdrietig nieuws uit de dierentuin in Emmen: giraffe Hidaya en haar jong zijn gisteren overleden. Volgens de dierentuin overleed de moeder tijdens de bevalling van haar vijfde jong. Die was in de buik al overleden.

Het team van vezorgers is aangeslagen door het nieuws. Tijdens de bevalling was een ingreep, inclusief narcose, nodig. Dat is het dier fataal geworden. "Narcose is voor giraffen altijd een groot risico vanwege hun lange nek en bijbehorende ingewikkelde bloedsomloop", meldt de dierentuin op haar website.

Lastige bevalling

Het jong lang verkeerd in de buik, waardoor het allemaal erg lang duurde. "De bevalling kwam dinsdag al op gang, maar de moedergiraffe liet gisteren pas duidelijk zien zich niet lekker te voelen." Reden voor de dierenarts en de verzorgers om in te grijpen en het dier onder narcose te brengen. "De kleine giraffe bleek met teruggeslagen nek te liggen, wat een normale bevalling onmogelijk maakte."

Tijdens de ingreep kreeg de dierenarts van de dierentuin hulp van een naastgelegen dierenartspraktijk. Ondanks de inzet is het niet geluk om Hidaya te redden.