Familie oud-chirurg schenkt pianovleugel aan Treant in Emmen

Pianist Jan Lenselink geeft miniconcert aan familie chirurg Molenaar Foto Treant

Op ziekenhuislocatie Scheper van Treant in Emmen kunnen medewerkers, patiënten en bezoekers vanaf nu gebruikmaken van een pianovleugel. Wijlen Bauco Bart Molenaar (chirurg) heeft de vleugel nagelaten aan Treant, omdat muziek een belangrijke rol in zijn leven speelde en muziek ook helend kan werken voor de patiënten. Molenaar was van 1960 tot 1988 chirurg in Emmen. Eerst in het Diaconessenhuis aan de Angelsloërdijk en later op de huidige locatie Scheper aan de Boermarkeweg.

Gisteren is de vleugel feestelijk in gebruik genomen. In het bijzijn van de vrouw, zoon en dochter van Bauco Bart Molenaar. Ter ere van deze gelegenheid gaf pianist Jan Lenselink als eerste belangeloos een mini-concert.

Positieve omgeving voor patiënten en medewerkers

De familie van oud-chirurg Molenaar hoopt dat het instrument bijdraagt aan een positieve omgeving voor patiënten en medewerkers. In overleg met de familie staat de vleugel in ‘De Schipholruimte’, de open eerste verdieping bij de hoofdingang, zodat iedereen er op kan spelen. Dat is ook de nadrukkelijke wens van de familie Molenaar.

Muziek vermindert stress en pijn

Treant is blij met de geschonken vleugel. Diverse onderzoeken in de neuropsychologie laten zien dat muziek kan helpen bij het verminderen van pijn en stress. De zorgorganisatie hoopt dan ook dat de vleugel veel gebruikt zal worden.