Mega Piraten Festijn in Borger trekt tienduizend bezoekers

Foto: Mega Piraten Festijn

Zaterdagavond kwamen zo'n tienduizend mensen af op het Mega Piraten Festijn in Borger.

“Dit kan nog jaren door. Het Mega Piraten Festijn hier in Borger is weer uitverkocht en weer zie je hoe het publiek uit het dak gaat", zeggen Lucas en Gea. “Als je hier staat, hoor je erbij. En backstage is het één grote familie. Iedereen kent elkaar al zo lang…”

William Bossong, de bassist/spreekstalmeester van Mooi Wark, kan dat alleen maar beamen. “Ze hebben hier een opblaaskerk, die in het teken staat van happy høken. Daar staan Wim Salabim, Boer Bennie en de Beatcrooks. Een piratenfeestje in het klein. Ik mag daar mc’en mijn plaatjes draaien. Ik kom uit Emmer-Compascuum, dit is een soort thuiswedstrijd. Er lopen hier heel veel bekenden.”

Naast Lucas en Gea traden onder andere Jannes, Mooi Wark, Marco Schuitemaker, Ancora, Marcels Nederpop, Jan Smit, Lee Towers, Henk Wijngaard en Gerard Joling op.

Iedereen welkom

Organisator Eddie Mensink is tevreden over de zeventiende editie van het Festijn. "Ze blijven het hier leuk vinden. Je zit hier middenin piratengebied, het festival hoort hier thuis. We merken ook dat de inwoners van Borger erg betrokken zijn. Tijdens de opbouw liep het hier de hele dag door. Allemaal belangstellenden. En dat is prima. Iedereen is hier dan welkom voor een bakkie koffie.”