FC Emmen verliest van Telstar

VOETBAL - FC Emmen heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Telstar verloren met 2-3.

Emmen moest het doen zonder de geschorste Anco Jansen en de geblesseerden Alexander Bannink, Mario Bilate, Norair Mamedov en Jeroen Veldmate. Het meeste balbezit was voor Emmen, maar ze kwamen in de 18e minuut op achterstand door een strafschop nadat Tim Siekman een overtreding had gemaakt.

Twintig minuten later kreeg ook FC Emmen een strafschop na een overtreding op Cas Peters die zelf de strafschop nam en raak schoot. Jerdy Schouten zette Telstar vijf minuten later weer op voorsprong en nog voor de rust werd het ook nog 1-3 toen Andreija Novakovich in de 41e minuut de bal over doelman Dennis Telgenkamp heen tikte.

Na een kwartier in de tweede helft kwam Thijs Dallinga voor Tim Siekman en even later Emil Bijlsma voor Henk Bos en werd Emmen gevaarlijker. De 17 jarige Thijs Dallinga scoorde in de 76e minuut de aansluitingstreffer wat zijn eerste doelpunt was in het betaalde voetbal. Ondanks een rode kaart voor Youri Loen kreeg Emmen nog wel kansen op de gelijkmaker maar het bleef bij 2-3.

Foto's: Gerrit Rijkens.

11 april 2018 08:12