Grada Eding-Askes prijs voor Mans Snijders uit Wachtum

Mans Snijders met de wisselbeker en de juryleden Foto: Aol Volk Emmen

Vrijdagavond was de grote finale van de voordrachtwedstrijd die de Drentse vereniging “’t Aol’ Volk" dit jaar weer voor de jeugd organiseerde.
Ruim dertig jeugdige finalisten droegen op het toneel in een bomvolle zaal van het Atlas Theater hun gedichtje in het Drents voor.
Er was weer veel keuze in gedichten: bestaande gedichten, maar ook weer een aantal nieuwe zelfgeschreven gedichten. Gedichten over sport, een huisdier en nog veel meer onderwerpen.

Grada Eding-Askesprijs

De "Grada Eding-Askesprijs" was dit jaar voor Mans Snijders van de Markeschool in Wachtum met “Smangs” geschreven door Theo Bruinsma.
Hij mocht de wisselbeker en een geldprijs mee naar huis nemen.

Het voordragen werd afgewisseld met dansen van de Jeugd- en Kinderdansgroep van ’t Aol’ Volk.

De juryleden Annemiek Drenth, Eric van Oosterhout en Klaas Schultz hadden beslist geen gemakkelijke taak, maar uiteindelijk kwamen de volgende winnaars uit de bus:

Bij de jongste groep (groep 1 t/m 5): Lana Starrenburg, 6 jaar, van obs “De Delftlanden” in Emmen met “Ik moet poepen” van Lammie de Jong, Lana Keuter 7 jaar, van obs “’t Eenspan” in Emmen, met "”De plaogkabouter” geschreven door Hermien Boesjes en Amanda Wessels, 7 jaar, van obs “De Esdoorn”, in Weerdinge met “Vluchtelingenmeisje” geschreven door Ingrid Otten.
.
Bij de oudste groep (6,7,8): Mans Snijders, 9 jaar, van de “Markeschool” in Wachtum met “Smangs”, geschreven door Theo Bruinsma, Ceyda Kunt, 10 jaar, van “’t Eenspan” in Emmen met “Oetgerekend vandaag”, geschreven door Hermie Boesjes en Marin Snijders, 13 jaar, van de “Markeschool” in Wachtum met “Boer’nbloed” geschreven door Lineke Albring.