Twee panden in Coevorden gesloten wegens handel in drugs

Foto: Pixabay / Jaroslav Moravcik

Twee panden in Coevorden zijn sinds deze week gesloten omdat er werd gehandeld in drugs. Het gaat om een woning aan de Johannes Vermeerstraat in de wijk Poppenhare en een pand boven een sportschool aan de Parallelweg bij het station.

In de woning in Poppenhare werden meer dan vierduizend XTC-pillen gevonden en in de ruimte boven de sportschool werd een hennepkwekerij met tweehonderd planten ontdekt.

Burgemeester Renze Bergsma heeft beide panden voor drie maanden gesloten.

De aanpak van (synthetische) drugs is voor de gemeente Coevorden, naast wapenbezit, één van de speerpunten in de aanpak van criminaliteit.

Doelstellingen sluiting panden

De sluiting van de woningen is erop gericht om de productie en/of de handel in drugs in, bij of vanuit deze woning te beëindigen, het woon- en leefklimaat te herstellen, de bekendheid van deze woning als drugspand in het drugscircuit te doorbreken, herhaling van de overtreding te voorkomen, een signaal af te geven dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn en dat illegale activiteiten rondom drugs actief en effectief worden bestreden.


Ondermijning criminaliteit

In de integrale aanpak van synthetische drugs worden naast strafrecht ook bestuurs- en belastingrecht ingezet. Dankzij deze integrale aanpak is de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit groter.