Workshop 'Hoe overleef ik een aardbeving' bij giro 555 actie in Schoonebeek

Van links naar rechts: Linn, Bertjan, Juf Ingrid, Caitlynn en Jenna van basisschool De Oliebron in Schoonebeek. Foto: ZO!34

Cake, worstenbroodjes, tattoo's en een workshop 'Hoe overleef ik een aardbeving'. Het was vanmiddag een drukte van jewelste bij basisschool De Oliebron in Schoonebeek . Vijf leerlingen uit groep acht zetten zelf een actie op poten voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, maar ook voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Uiteindelijk heeft hun hele klas geholpen de actiemiddag te organiseren.

"Als onze school was verwoest door een aardbeving of oorlog,dan hadden wij ook hulp nodig gehad", zegt Bertjan, een van de bedenkers van de actie. Volgens Juf Ingrid Wering zijn de kinderen uit haar klas erg geraakt door wat ze zien op het jeugdjournaal en er leven ook Oekraiense vluchtelingen in het dorp. "Ze konden niet kiezen voor welk goede doel ze deze middag wilden organiseren, maar dat hoeft ook helemaal niet. Daarom is deze middag voor beide goede doelen."

"En ik ben enorm onder de indruk wat ze voor elkaar hebben gekregen vanmiddag", vervolgt de juf. "Ik heb alleen geholpen met het overzicht houden twee weken voor tijd, verder hebben ze alles zelf gedaan." De middag heeft in totaal 855,55 euro opgebracht.