Haarstyliste Nicole Poede uit Klazienaveen genomineerd voor Coiffure Awards 2023

Twee modellen van Nicole Poede voor de Coiffure Awards 2023. Foto: Petra Holland

Nicole Poede haarstyliste uit Klazienaveen heeft vandaag te horen gekregen dat ze drie keer genomineerd is voor de Coiffure Awards 2023. In deze haarmodefotografiewedstrijd strijden de beste kappers van Nederland om de felbegeerde Coiffure Awards

Voor de foto’s voor de awards heeft ze jongens opgetrommeld uit Emmen. “Ik bedacht het op het laatste moment dat ik ook mannen kapsels wilde insturen en vroeg mijn stagiaires of ze nog wat jongens kenden die haar model wilden zijn voor een dag”, lacht Poede. “Mijn heren inzending was een laatste moment actie, dat heb ik altijd. Ik ga goed op last-minute en chaos.”

‘Meer dan alleen glitter en glamour’

Poede vliegt inmiddels de hele wereld over voor haar werk als haarstyliste. Alleen al in de afgelopen paar weken werkte ze met zangeres Zoë Tauran in Amsterdam, met influencer Noah Beck in Parijs voor GQ en ze maakte een juwelen en beauty reportage voor Arabian Vogue. daarnaast werd ze ook nog eens onderdeel van het bekende team van haarstylisten van Holli Smith uit de VS.

“Ja ik ga als een speer op het moment, daar werk ik dan ook ontzettend hard voor”, zegt Poede. “Mensen zien vaak alleen de glitter en glamour, maar zien niet dat ik dagen maak van 16 uur achter elkaar. Toch doe ik het met veel plezier, want dit is mijn grote droom.”

Gala-uitreiking in Hilversum

Poede is genomineerd uit meer dan 2000 inzendingen en dingt mee naar prijzen in de categorie dames, heren en pers. Alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld. Kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn. Op 14 mei 2023 worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een gala-uitreiking in Hilversum.