Kinderraad Angelslo in actie bij Boomfeestdag Emmen

Foto: Boomfeestdag Emmen

De kinderraad van Angelslo vierde op woensdag voor het eerst de jaarlijkse Boomfeestdag. Wethouder René van der Weide heeft samen met leerlingen uit groep 8 van OBS Angelslo en de kinderraad van Angelslo 37 bomen geplant. Deze bomen staan aan de Veldlaan in Emmen. Met de Boomfeestdag wordt samen met kinderen aandacht besteed aan de waarde en het belang van bomen en bossen.

Bomen zijn belangrijk

Net als Stichting Nationale Boomfeestdag wil de Gemeente Emmen graag dat ieder kind als het op de basisschool zit, ten minste één eigen boom plant. Daarom organiseert ze al sinds 2019 ieder jaar haar eigen Boomfeestdag. Zo leert elk kind hoe belangrijk bomen zijn voor hun omgeving. Want bomen houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren.

Bomen groeien samen met kinderen op

Wethouder René van der Weide doet graag mee aan de Boomfeestdag: “Eén van mijn aandachtsgebieden is het inrichten van de leefomgeving. Bomen zijn daarbij belangrijk omdat ze een straat of wijk mooier maken. Bovendien zorgen ze voor de broodnodige schaduw op warme dagen. Het leuke aan een dag als vandaag is dat de bomen die deze kinderen zelf planten, door de tijd heen met hen meegroeit.”

Eerste officiële handeling kinderraad Angelslo

De kinderraad Angelslo is eerste kinderraad van de gemeente Emmen. Het planten van de bomen tijdens deze Boomfeestdag was hun eerste officiële handeling als kinderraad. Ze hadden nog nooit eerder zelf een boom geplant en dat vonden ze erg leuk. Het was extra fijn om te weten dat ze hiermee helpen het klimaat te verbeteren.
De Boomfeestdag in Emmen is georganiseerd door de gemeente Emmen.