Erik Holties voorgedragen als wethouder Coevorden

Vorig jaar organiseerde Holties een sponsorloop voor oud-raadslid Lidy Klein-Gunnewiek Foto: RTV Drenthe / Dylan de Lange

Erik Holties is door zijn partij Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. Holties moet Bea Meppelink opvolgen, die begin februari aangaf per direct te stoppen als wethouder vanwege persoonlijke omstandigheden.

De 53-jarige Holties is geboren en getogen in Zweeloo en woont met zijn gezin in Oosterhesselen. Sinds 2015 is hij raadslid voor BBC2014. Na instemming van de gemeenteraad zal Holties op 21 maart worden geïnstalleerd als wethouder.

Partijvoorzitter Derk ten Berge is blij met Holties als kandidaat-wethouder. "Erik is een prima kandidaat en past uitstekend in de profielschets die BBC2014 hanteert voor een wethouderschap. Daarnaast is hij iemand die leiderschap en lef toont."

Bijdrage leveren

Holties geeft aan vereerd te zijn met de voordracht. "Vanuit mijn raadswerk van de afgelopen jaren weet ik hoeveel mooie dingen er gebeuren in onze gemeente. Ik kijk er naar uit om nu vanuit een andere functie een bijdrage te mogen leveren."

Dit is een artikel van