200 opzichtertjes namen alvast een kijkje in het nieuwe kindcentrum van Emmer-Compascuum

Kinderen van de vier basisscholen uit Emmer-Compascuum namen alvast een kijkje in hun nieuwe schoolgebouw. Foto: RTV Drenthe / Dylan de Lange

Zo'n tweehonderd kleine opzichters namen vandaag alvast een kijkje in hun nieuwe schoolgebouw in Emmer-Compascuum. Aan de Wikkel in het dorp wordt al dik een jaar gewerkt aan het gloednieuwe kindcentrum.

"Er zit nog geen glas in", merkt een leerling van groep 4 op, terwijl hij met zijn klasgenootjes door het gebouw loopt. "En er moet nog heel veel in. De klassen zijn nog leeg." Een ander meisje merkt op: "Maar er zitten geen deuren in de wc."

Kritische blik

Met een kritische blik liepen de basisscholen van de vier lokale scholen in het dorp door het gebouw. Vanmiddag was er voor hen een open dag, zodat ze alvast een kijkje konden nemen in op hun nieuwe school. Na de zomervakantie nemen OBS De Meent, OBS De Runde - die dan fuseren - en christelijke basisscholen De Hoeksteen en De Braakhekke hun intrek in het gebouw. Ook komt er een voorschool in. De gemeente Emmen trok zo'n 6,5 miljoen euro uit voor de bouw van het nieuwe kindcentrum.

Uitvoerder Peter Knol van Kormelink Bouw

"Dit is toch geweldig. Een paar honderd van die kleine opzichtertjes hier. Dat is eens wat anders dan de volwassen kinderen die hier dagelijks werken", grapt uitvoerder Peter Knol. "Dit is hartstikke leuk."

Naar de oplevering wordt reikhalzend uitgekeken, want de bouw van het kindcentrum liep al vertraging op. Mede door de oorlog in Oekraïne waren er leveringsproblemen. "We kijken er enorm naar uit", zegt leerkracht Berdien Steenbergen van OBS De Meent. "We wachten er al een tijdje op. En ik zie het al helemaal voor me om hier naartoe te gaan. De kinderen zijn ook heel erg enthousiast."

Vier scholen onder een dak

Vier scholen onder één dak, dat komt niet vaak voor. Ad-Jan van Larsdonk, directeur van basisschool De Hoeksteen, heeft er alle vertrouwen in dat dat goedkomt: "De openbare scholen zijn al gefuseerd en het christelijk onderwijs gaat ook samenwerken. We maken gezamenlijk gebruik van het speelplein rondom de school. De kinderen wonen al samen in één dorp, dus die saamhorigheid is er al. Ik zie hier alleen maar kansen voor de jeugd."

Tijdscapsule

Met een tijdcapsule - gevuld met tekeningen van alle leerlingen van de vier scholen - is vanmiddag ook de start van de aanleg van het schoolplein gegeven. Het gebouw en het schoolplein zijn vlak voor de zomervakantie klaar.

Dit is een artikel van