Tampon en maandverband inzamelactie voor Voedselbank Zuidoost-Drenthe

Carolien van der Velde en Linda Schipper van Ladies'Circle Emmen. Foto: ZO!34/ Ana Ivis

Maandverband, inlegkruisjes en tampons: de Ladies' Circle in Emmen verzamelt op verschillende locaties in Emmen menstruatieproducten voor de Voedselbank van Zuidoost-Drenthe.

"Vanuit de Voedselbank kregen we te horen dat er veel vrouwen niet naar school kunnen of naar hun werk omdat er geen geld is voor menstruatieproducten”, zegt Linda Schipper van de Ladies' Circle. "Daarom zijn we begonnen met deze inzamelactie.”

“Liefst 100 shoppers met producten”

De Ladies' Circle in Emmen is een club van vrouwen tot 45 jaar die zich inzet voor goede doelen in regio Zuidoost-Drenthe. "Wij willen het liefst 100 shoppers aan producten naar de Voedselbank kunnen brengen uiteindelijk", zegt Schipper.

“Dus kom langs en doneer. Wie daar geen tijd voor heeft? Kan via onze site geld doneren zodat wij er bij de Op=Op Partijverkoop alsnog menstruatieproducten van kunnen kopen.”

Nooit Genoeg

Ton Sleeking van de Voedselbank is erg blij met de lokale actie. “Sinds vorig jaar maken 54 procent meer mensen gebruik van onze diensten. We bedienen nu in totaal 670 gezinnen."

"En dat aantal is de eerste paar maanden van dit jaar gelijk gebleven", vervolgt Sleeking. "Als de helft vrouw is, kun je nagaan hoeveel producten er maandelijks nodig zijn.”

Verzamelpunten

Er staan grote rood witte shoppers waar verpakte menstruatieproducten gedoneerd kunnen worden bij Atelier Artisana, Tennisclub LTC, Op = Op Partijverkoop en Verloskundigenpraktijk Katja en Jaqueline.

Daarnaast staan de dames van de Ladies’ Circle aankomende zaterdag op het Noorderplein in Emmen. Ook daar kunnen nieuwe verpakte menstruatieproducten naartoe gebracht worden.