Werknemers Forbo-Novilon gaan tien dagen langer staken

Stakende werknemers van Forbo-Novilon in Coevorden Foto: RTV Drenthe/Dylan de Lange

De staking van werknemers van vloerenbedrijf Forbo-Novilon in Coevorden duurt nog tien dagen langer. Zij zouden morgenochtend stoppen, maar leggen nu het werk neer tot en met 19 maart.

"Dit gaat het bedrijf heel erg treffen", voorspelt bestuurder Janwillem Compaijen van vakbond FNV. Volgens hem produceert het bedrijf door de langere staking 1,2 miljoen vierkante meter minder vloer. "De productie, de logistiek; alles gaat plat, er gaat niets meer de deur uit."

Geen vooruitgang

Er wordt sinds zondagavond gestaakt. FNV zegt geen vooruitgang te boeken in de onderhandelingen met de directie van Forbo-Novilon. "De enige manier waarop Forbo de mensen weer aan het werk krijgt, is door tegemoet te komen aan hun eisen", zegt Compaijen.

Werknemers van Forbo-Novilon eisen een salarisverhoging van minstens 14,3 procent, terwijl het bedrijf volgens FNV niet verder wil gaan dan 6,5 procent. Naast de loonsverhoging in een eenjarige cao wil de vakbond ook dat salarissen voortaan blijven meestijgen met de prijzen in de winkels. Ook moet er compensatie komen voor het 'financieel zware jaar 2022'.

Bij Forbo-Novilon in Coevorden werken 350 mensen.

Dit is een artikel van