Vanavond op ZO!34: Sportverkiezing Gemeente Coevorden

De winnaars van vorig jaar. Foto: ZO!34

Vanavond vindt de Sportverkiezing van de Gemeente Coevorden plaats. Tot 29 januari hebben mensen hun stem uit kunnen brengen. De stembus is inmiddels gesloten en de stemmen zijn geteld.

De uitreiking van de sportprijzen is in de raadszaal van Coevorden waar alle genomineerden aanwezig zijn. De bekendmaking is vanaf 19:00 uur live te volgen op ZO!34-TV, zo34.nl of via de liveblog die tijdens de verkiezing live wordt bijgehouden.

Trots

Wethouder Joop Slomp laat weten dat de gemeente trots is op de topsporters van Coevorden. Tegelijkertijd wil de gemeente laten zien dat iedereen kan meesporten. Daarom organiseert de gemeente Coevorden de sportverkiezingen.

De genomineerden

In totaal zijn er vier prijzen te verdelen in vier verschillende categorieën.

Sporttalent
In de categorie talent zijn drie sporters genomineerd. Noa altena is genomineerd als voetbaltalent en zit bij de nationale selectie van JO15. Renske Eijsink is Nederlands judokampioen. Marije Hiemstra is Nederlands kampioen Voltige B duo en Drents kampioen dressuur.

Sportvrouw
In deze categorie strijden twee sporters om de prijs. Chantal Gerth is voor de tweede keer algemeen kampioen 3 bonden touwtrekken geworden. Hester Bischot is Europees kampioen dressuur geworden.

Sportman
Drie mannen zijn vanavond in de race voor de titel sportman van het jaar. Marijn Verdoold heeft 300 wedstrijden gespeeld voor VV Dalen 1. Thomas Vroege is touwtrekker bij TOWC de Roppers. Hij is 14e geworden op het WK mixed team 2022 en is kampioen geworden tijdens het 3 bonden toernooi met het herenteam. De derde is Max Houkes. Hij heeft zijn eerste professionele tennistoernooien gewonnen en staat op plek 270 van de wereldranglijst.

Sportploeg
Ook dit jaar wordt de prijs voor sportploeg van het jaar weer uitgereikt. In2dance maakt kans op de prijs. Het team heeft een WK ticket gewonnen voor Worlds Orlando later dit jaar. VV Sleen dingt ook mee om de prijs. Het voetbalteam is kampioen geworden en promoveerde daarmee naar de 3e klasse. Voltige Zuidenveld Team 1 zijn vijf keer Nederlands kampioen geworden op drie verschillende onderdelen.