Extra verdenkingen voor verdachten dodelijke steekpartij Emmen

Bij het steekincident kwam een vrouw van 26 om het leven Foto: RTV Drenthe / Edwin van Stenis

De drie verdachten van de dodelijke steekpartij in Emmen op 14 januari blijven zestig dagen langer vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie. Het gaat om twee 19-jarige verdachten uit Emmen en een 16-jarige verdachte uit de gemeente De Wolden.

Het trio wordt verdacht van betrokkenheid bij een geweldsincident waarbij een 26-jarige vrouw uit Groningen om het leven. Het incident gebeurde bij het pand van jeugdzorginstelling Yorneo aan de Stationsstraat in Emmen. De vrouw die omkwam werkte er als begeleidster.

De 19-jarige verdachte die diezelfde avond werd opgepakt, wordt bijgestaan door advocaat Natanya Spijker. Haar cliënt beweert dat hij niet heeft gestoken. Agnes Veld, de advocaat van de 16-jarige verdachte, wil niets zeggen omdat de jongen minderjarig is.

Twee extra verdenkingen

Daarnaast worden de drie personen er ook van verdacht dat zij hebben geprobeerd een tankstation aan de Wolfsbergenweg in Emmen te overvallen. Deze overvalpoging was diezelfde avond.

Eén van de twee 19-jarige verdachten en de 16-jarige verdachte wordt daarnaast verweten dat zij op 14 januari nog een ander persoon van de vrijheid hebben beroofd. Die persoon was aanwezig in het pand waar het steekincident gebeurde.

Het onderzoek naar de incidenten rond de drie is nog in volle gang.

bron: rtv Drenthe