FC Emmen neemt PSV'er Dennis Vos over

Dennis Vos tekent bij FC Emmen. Foto: FC Emmen

FC Emmen is sinds vandaag een voetballer rijker: PSV-er Dennis Vos maakt per direct de overstap naar de Emmer voetbalclub. De linker vleugelverdediger tekent in Drenthe een contract tot de zomer van 2024, met een optie voor een extra seizoen.

Op negenjarige leeftijd werd Vos door PSV gescout bij RKSV Nuenen. De jonge voetballer doorliep vervolgens in Eindhoven de jeugdopleiding en debuteerde op 15 mei 2022 in de hoofdmacht. De verdediger heeft tot nu toe zevenenzeventig wedstrijden achter zijn naam staan. Bij Jong PSV was hij aanvoerder.

Darfalou

Met de komst van Vos heeft trainer Luckien aanstaande zaterdag de beschikking over niet één, maar twee extra spelers: Oussama Darfalou is sinds deze week speelgerechtigd voor FC Emmen. Aanstaande zaterdag maakt hij in de wedstrijd tegen RKC voor het eerst deel uit van de selectie. De speler tekende twee weken geleden al zijn contract, maar mocht door een contractueel geschil met zijn vorige club nog niet spelen.

Uitvaller

Er kwam niet alleen maar positief nieuws uit De Oude Meerdijk deze week. Ondanks de stunt tegen PSV (1-0 voor de Emmenaren), blijft er een nare nasmaak over aan de wedstrijd. Aanvaller Rui Mendes viel uit na een zware tackel van PSV'er Mauro Júnior. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de knieschijf van de Portugees uit de kom is geweest en dat de binnenband van de rechterknie is beschadigd.

Mendes moet zes weken een kniebrace dragen en mag daarna pas weer beginnen met trainen. Dat betekent dat FC Emmen zeker twee maanden zonder de aanvaller moet doen. Maúro Junior kreeg voor zijn overtreding een rode kaart. De tuchtcommissie van de KNVB legde hem een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, op.