Horeca in Coevorden staat stil bij overlijden geliefde collega

Horeca Coevorden staat stil bij plotseling overlijden collega Trijntje van der Zwaag-Engels. Foto: Facebook Horeca Coevorden

Trijntje van der Zwaag-Engels, eigenaresse van Ons Café, is zondag onverwacht overleden. Van der Zwaag runde in Coevorden de bekende kroeg samen met haar man Klaas Engels. Haar plotselinge overlijden heeft gezorgd voor een schok bij haar collega’s in Coevorden. Uit respect voor haar en haar man Klaas kleurt de Facebookpagina profielfoto van alle horeca uit Coevorden daarom zwart.

“Ze stond in de wijde omgeving bekend om haar goede zorgen voor haar gasten, heerlijke eten en had een grote vriendenkring”, vertelt haar stiefzoon Roy Engels. “Dat kun je merken aan de vele reacties online.”

Trijntje is 61 jaar oud geworden. Van haar operatie twee weken geleden kon ze niet meer herstellen. “Maar ze maakte zich zelfs vanuit het ziekenhuis nog druk om de zaak,” vertelt Roy. “Zo is zij, of zo was zij. Hart voor de zaak, hart voor haar gasten en haar familie.”

‘Samen een topteam’

Van der Zwaag heeft haar hele leven in de horeca heeft gewerkt. Jarenlang werkte zij in de snackbar Coevorden en in het café 't Barretje in de wijk Poppenhare. In 2012 opende zij samen met haar man ‘Ons Café’. Volgens Roy maakte Trijntje met iedereen een praatje en nam voor iedereen de tijd. “Trijntje en mijn vader vormden samen een topteam. Enorm sociaal, met een grote vriendenkring en ze stonden altijd voor iedereen klaar.”

“Mijn hele familie gaat een zware tijd tegemoet. We zullen haar allemaal enorm missen,” vervolgt hij. “Maar ze zal altijd blijven voortbestaan in onze harten en in Ons Café,”

Er kan afscheid genomen worden van Trijntje in Ons Café deze week, daar ligt zij opgebaard. De uitvaart is aankomende zaterdag.