Elvis uit Emmen gaat viral op Tiktok

Bouke Scholtens tijdens zijn optreden bij SBS6 afgelopen zaterdag. Foto: SBS6

Afgelopen zaterdag trad Bouke Scholten, beter bekend als Elvis uit Emmen, op bij het SBS6 programma Battle of the Bands. Een fan van Bouke, Samantha Cristina, deelde een stukje van het optreden op haar TikTok account. Het filmpje is inmiddels 3,2 miljoen keer bekeken.

“De reacties zijn overweldigend, dat is fantastisch toch”, zegt Bouke. “Ik krijg zoveel appjes binnen sinds zaterdag, uit de hele wereld, maar vooral uit Amerika.”

Nuchtere Drent

Bouke kijkt terug op het optreden van zaterdag als een een mooi optreden. “Met muziek wil je proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken en dat lukt op deze manier zeker.”

Of hij hierdoor nu wereldwijd een succes gaat worden? “Daarin ben ik heel nuchter, een echte Noorderling, ik zie wel wat er van komt”, zegt Bouke. “Maar na al die berichten uit Amerika zou het zomaar kunnen dat we daar weer kunnen optreden binnenkort.”

The Tribute- Battle of the Bands

Het SBS6-programma begon 7 januari en sindsdien strijden bands wekelijks om een finaleplek. De hoofdprijs voor de vier finalisten is dat zij mogen optreden tijdens The Tribute - Live in Concert in de Ziggo Dome in Amsterdam op zaterdag 22 april. Bouke kwam afgelopen zaterdag voor het eerst in actie in het programma.

Zijn de afleveringen al opgenomen en heeft hij al gewonnen? Die informatie mag Bouke helaas niet delen, dus we moeten blijven kijken.