Kijk terug: Een volle bak bij verkiezingsdebat Emmen

EMMEN – De Grote Kerk in Emmen zat donderdagavond bomvol.

Met toegestroomd publiek ,maar ook met maar liefst 14 lijsttrekkers van de deelnemende partijen . Aan de hand van 4 stellingen gaven deze hun visie.

Veel opvallende uitspraken leverde dit niet op. Wel bleek bij het onderwerp windmolens, Tom Kuilder van de PVV niets te hebben met duurzaamheid. Zolang niet bewezen is dat de mens de oorzaak is van de klimaatverandering wil hij daar geen geld aan besteden. Dat kan beter naar de zorg gaan.

Wim Moinat ( SP ) pleit er voor in het kader van de armoedebestrijding de grens voor speciale voorzieningen van 110% van het minimum loon op te trekken naar 120 %.

Opvallend fris was de presentatie van de jongste lijsttrekker Joran Lars Busscher van de nieuwkomer Jongeren Aan Zet. Hij wist meerdere malen de handen in de kerk op elkaar te krijgen.

En aan het eind van het debat liet Johan Scheltens ( VVD ) zich nog ontvallen dat hij wel in is voor het wethouderschap

Op verkiezingsdag woensdag 21 maart houdt de gemeente Emmen in het Bruggebouw van het gemeentehuis een uitslagenavond. Streekomroep ZO34 doet vanaf 21.00 uur via haar TV kanaal verslag, waarbij wordt geschakeld tussen Coevorden en Emmen.