Kick-Off Samenloop voor Hoop Coevorden 2018

COEVORDEN - Op zaterdag 17 maart 2018 om 14:00 uur zal in Theater Hofpoort in Coevorden de Kick-Off plaatsvinden van de Samenloop voor Hoop Coevorden 2018 die op 29 en 30 september in Coevorden gehouden gaat worden.

Op zaterdag en zondag 29 en 30 september van 14:00 uur tot 14:00 uur organiseren vrijwilligers de SamenLoop voor Hoop Coevorden. Een 24-uursestafette in de strijd tegen kanker. Daarmee hopen we zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Een deel van de opbrengst zal bestemd zijn voor Sigrid’s Garden, het inloophuis aan de Weerdingerstraat in Emmen waar mensen met kanker en hun nabestaanden in contact kunnen komen met elkaar. Vrijwilligers van Sigrid’s Garden zullen ook aanwezig zijn bij de Kick-off.

Tijdens de SamenLoop voor Hoop wordt er door teams 24 uur lang gewandeld, de 24 uur staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Daarnaast zal elk team ook de beschikking hebben over een kraam waar activiteiten kunnen worden ontplooid om de opbrengst te vergroten. Verder zijn er diverse andere activiteiten en lokale artiesten zorgen voor spetterende optredens.

Belangrijke gasten bij de SamenLoop voor Hoop Coevorden zijn (ex-)kankerpatiënten, ook wel eregasten genoemd. Zij zijn het hele weekend het middelpunt.

De 24 uur van SamenLoop voor Hoop zijn gezellig, ontroerend en inspirerend. Met het evenement wordt een ‘feest van hoop’ gevierd. Er wordt gevierd dat veel mensen kanker al overleven en dat er iets tegen deze ziekte gedaan kan worden. Tegelijkertijd worden (ex-)kankerpatiënten gesteund en overledenen herdacht. Er wordt voorlichting gegeven over kanker en geld ingezameld voor kankeronderzoek.

Tijdens de Kick Off zal iedereen de kracht van betrokkenheid ervaren door middel van beleven, meeleven en doorleven (het motto van de SamenLoop voor Hoop). Onder andere leden van de organiserende commissie en Jan Zwiers, ambassadeur van SamenLoop voor Hoop Coevorden, zullen deze middag aanwezig zijn.

Voor meer informatie:

coevorden@samenloopvoorhoop.nl

www.samenloopvoorhoop.nl/coevorden

Facebook: https://www.facebook.com/slvhcoevorden/

Twitter: twitter.com/slvhcoevorden

Instagram: instagram.com/slvhcoevorden