Kijk terug: Geen grote verschillen bij verkiezingsdebat Coevorden

COEVORDEN - Het werd geen spetterend vuurwerk woensdagavond bij het verkiezingsdebat in theater Hofpoort .

De lijsttrekkers van de 7 partijen gaven op de door streekomroep ZO34 georganiseerde avond een nogal genuanceerd standpunt over een aantal stellingen

Met de stelling : “Mensen met een bijstandsuitkering moeten een tegenprestatie verrichten “ waren de partijen het in principe eens, maar wel moet er naar de individuele gevallen worden gekeken. Er zijn mensen die door persoonlijke omstandigheden niet kunnen werken. En we moeten oppassen dat het niet leidt tot verdringing van betaalde banen, stelde Lars Hoedemaker van D66.

De stelling “Coevorden verbindt is geweest, het is nu tijd om te repareren “ lokte de nodige reactie uit. Met de mening dat het een verkapte bezuinigingsmaatregel was geweest gingen de partijen niet mee. Coevorden verbindt heeft in de samenleving veel goeds gebracht zoals meer initiatief van burgers. En we moeten hiermee doorgaan. Wel jammer dat sommige wijken en dorpen niet hebben meegedaan stelt PvdA’er Slomp. Daar moet het college wat aan doen.

Op verkiezingsdag woensdag 21 maart houdt de gemeente Coevorden in Hof van Coevorden een uitslagen avond. Streekomroep ZO34 doet hiervan verslag via haar TV kanaal , waarbij wordt geschakeld tussen Coevorden en Emmen.

foto: Tom Vegter