Net geen periodetitel FC Emmen

13 maart 2018 20:27

Voetbal - FC Emmen heeft gedaan wat het moest doen om een kans op de periodetitel te houden. Zelf won Emmen met 3-2 van FC Oss, maar omdat FC Dordrecht drie punten pakte tegen RKC Waalwijk pakten zij de derde periode.

Emmen kwam al in de negende minuut op voorsprong. Mario Bilate scoorde op aangeven van Alexander Bannink en dat was tegen de verhouding in. FC Oss was de betere ploeg en kwam al snel verdiend op 1-1. De verdediging stond niet op te letten waardoor Fatih Kamaci de bal simpel over Dennis Telgenkamp in het doel kon koppen.

Emmen kwam nog een aantal keren goed weg met een bal op de paal en op de lat. Trainer Dick Lukkien wisselde al vroeg in de wedstrijd en bracht Michael Chacon voor Hilal Ben Moussa waar de laatste niet echt blij mee was. Vlak na de wissel kwam Emmen opnieuw op voorsprong. Glenn Bijl schoot diagonaal binnen op aangeven van Cas Peters.

Ook nu maakte Oss al snel de gelijkmaker. Richard van der Venne tikte de bal over Telgenkamp in het doel en over deze 2-2 ruststand mocht Emmen niet klagen.

In de tweede helft lag het tempo wat lager en was Emmen de bovenliggende partij. Cas Peters zette FC Emmen in de 66e minuut weer op voorsprong uit een strafschop nadat hij zelf onreglementair tegen de grond was gewerkt. Beide ploegen kwamen daarna niet meer tot scoren zodat het bij 2-3 bleef. Geen periodetitel, maar wel de drie punten mee naar Emmen.

Vrijdag speelt 16 maart speelt FC Emmen thuis tegen Helmond Sport.

Foto’s: Gerrit Rijkens