FC Emmen verliest van Jong AZ

Voetbal - FC Emmen heeft een onnodige 2-0 nederlaag geleden tegen Jong AZ en is de koppositie in de derde periode kwijtgeraakt aan FC Dordrecht.

Emmen speelde met rouwbanden wegens het overlijden van de zesjarige dochter van oud-speler Antoine van der Linden.

Vanaf het begin zocht Emmen de aanval en Jong AZ kon er maar weinig tegenoverstellen. De beste kansen in de eerste helft was voor Alexander Bannink. Zijn schot met links kwam op de lat en stuiterde net voor de lijn weer het veld in. Even later tikte hij een voorzet van Gersom Klok net naast. Ondanks de vele mogelijkheden lukte het Emmen niet om de bevrijdende goal te maken, zodat beide ploegen met 0-0 de rust in gingen.

Na de pauze kwam Mario Bilate voor Youri Loen de voorhoede versterken en ging Emmen nog meer aanvallen. De vele kansen werden echter niet benut, ook mede door het uitstekende keeperswerk van doelman Nick Olij. Met Norair Mamedov voor Cas Peters en later Omran Haydary voor Ben Moussa zette Emmen nog meer druk op het doel van AZ, maar de bal wilde er maar niet in.

Met nog vijf minuten te spelen had AZ nog geen kans gehad toen een schot, die ruim naast zou zijn gegaan door Klok van richting werd veranderd en achter doelman Dennis Telgenkamp tegen de touwen ging. Even later werd het nog erger toen een gemakkelijk gegeven strafschop door Jelle Duin werd benut en AZ met de drie punten naar huis ging.

Maandag speelt Emmen de uitwedstrijd tegen FC Oss en kan de periodetitel alsnog worden gepakt. Emmen is dan wel afhankelijk van het resultaat van FC Dordrecht-RKC Waalwijk.

Foto's: Gerrit Rijkens

10 maart 2018 15:52