Jonathan (8) kreeg een verjaardagsbox: ’Heel leuk dat ik op school kan trakteren’ 

“Ik heb ook zo’n doos gekregen.” Vanmiddag kwam Jonathan (8) met zijn moeder Patricia en zijn zus langs bij Het Glazen Huis in Emmen. Dit deed hij om Stichting Jarige Job te bedanken, van wie hij dit jaar voor zijn verjaardag een box heeft gekregen.

Pannekoekenbeslag, slingers, een speelset van Playmobil en snoepjes om te trakteren in de klas: allemaal zat het in de doos die de jongen op achttien november voor zijn verjaardag kreeg. “Ik was heel blij met alle spulletjes. “Vooral het speelgoed vond ik heel erg leuk”, zegt hij met en glimlach.

‘Zo ontzettend belangrijk’

Het Glazen Huis Emmen zet zich dit jaar in voor deze stichting, om nog veel meer kinderen zo gelukkig te maken als Jonathan. Al zevenduizend euro staat er op de teller, maar vandaag zijn al meerdere cheques langs gebracht en donaties bij de brievenbus gedaan. En daar is Jonathan heel blij mee: “het is fijn dat andere kinderen ook zo’n doos kunnen krijgen.” Zijn moeder is het helemaal met hem eens.

“Ik had heel graag een mooie verjaardag geregeld, maar zonder deze stichting kunnen we dat niet”, zegt ze. Vooral met de traktaties was ze heel blij. “Kinderen moeten hun verjaardag kunnen vieren, zeker met leeftijdsgenootjes.”

Kinderen helpen

Alleen al in Emmen helpt Jarige Job, in samenwerking met Stichting Leergeld, elfhonderd gezinnen. Ruim duizend kinderen worden elk jaar blij gemaakt met een verjaardagsbox, die door hun thuissituatie hun verjaardag niet groot kunnen vieren. “Dat is zo gigantisch belangrijk”, vindt Patricia. “Deze stichting maakt zoveel kinderen gelukkig.”

Kippenvel

Buiten het Glazen Huis staat Jacqueline met een grote glimlach naar de jongen te kijken. Namens Stichting Jarige Job is ze vandaag aanwezig bij het evenement. “Dit is echt een kippenvelmoment”, bekent ze. “Hier doe je het voor. Dat je zo’n jongen nog geen maand geleden zo blij maakt dat hij hier even mensen komt bedanken is waarvoor we er zijn.”

Het hele interview met Jonathan en zijn moeder kijk je hier: