Politie haalt 2 drankrijders van de weg in Emmen

De politie kreeg een melding van een kapotte auto Foto: Politie

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee drankrijders van de weg gehaald. Tegen half twee kreeg de politie in Emmen een melding van een kapotte auto aan de Odoornerweg, tussen Emmen en Klijndijk.

Van de auto waren de banden tot aan de velgen kapot gereden. De 26-jarige bestuurder uit Balkbrug moest een blaastest doen. Daaruit bleek dat hij te veel had gedronken. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies daar 765 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Dat komt neer op ongeveer 1,75 promille.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook is hem een zogeheten educatieve maatregel opgelegd. Dat is een verplichte cursus van het CBR over de risico's van alcohol in het verkeer. Zo'n cursus kost 1.075 euro. Daarnaast kan de man ook een bekeuring verwachten. De officier van justitie bepaalt hoe hoog die wordt.

Beginnend bestuurder gepakt in Emmen

Ook in Emmen is iemand van de weg gehaald die te veel had gedronken. Rond kwart voor twee kreeg de politie een melding over een auto die in een droge sloot was beland aan de Emmerhoutstraat. "Bij de auto troffen we een jongeman die, na later bleek, de bestuurder van het voertuig was geweest. Hij blies een G/F, wat betekent dat er vermoed wordt dat er veel alcohol is genuttigd", laat de politie weten. De 22-jarige bestuurder uit Nieuwleusen is nog een beginnend bestuurder.

Op het politiebureau is geprobeerd een ademanalyse af te nemen, maar zonder succes. "Daarop is een GGD-arts gekomen om bloed bij hem af te nemen." Als de uitslag van dat onderzoek binnen is, krijgt de man ook een proces-verbaal thuisgestuurd van justitie. De bestuurder kreeg daarnaast een rijverbod van 24 uur opgelegd en moet hij ook de cursus van het CBR volgen.

drankrijder emmen

Dit is een artikel van