Actiedag voor de voedselbanken in Zuidoost-Drenthe

Voedselbank actie 2022. Foto: RTV Drenthe/ Margreet Gort

Niet genoeg geld hebben voor de torenhoge energierekening en de steeds duurder wordende boodschappen? Voor ruim 1500 mensen uit de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden is dit de dagelijkse realiteit.

Daarom wordt er een grote inzamelingsactie gehouden, vrijwilligers zijn vandaag actief bij 31 supermarkten voor de Voedselbank van Zuidoost-Drenthe.

Wat is er nodig?

De voedselbank heeft houdbare producten nodig. Het gaat om basisproducten zoals rijst, pasta, zeep, suiker en groente in blik of pot. Het is de bedoeling dat klanten een extra aankoop doen tijdens het winkelen en deze boodschappen aan de vrijwilligers geven na het afrekenen.

Alle boodschappen worden aan het einde van de dag verzameld en naar de voedselbank gebracht. Het doel is om zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen, zodat de voedselbank ook volgend jaar mensen die het nodig hebben van eten kan voorzien.

Bekijk hier de lijst met supermarkten die meedoen aan de actie. Als je niet de mogelijkheid hebt om zelf langs te komen, kun je ook doneren. Dat kan op deze pagina. Doneren kan tot en met 24 december. Het bedrag dat wordt ingezameld wordt verdeeld onder de voedselbanken in heel Drenthe.