Twee sporters uit Emmen gehuldigd na medailles op NK

Rolstoeldanser Ellis de Boer is één van de gehuldigde sporters. Foto: Gemeente Emmen

Het zijn knappe prestaties die Ellis de Boer en Floor Maats hebben neergezet in hun sportdiscipline. Daarom zijn ze deze week gehuldigd door wethouder Pascal Schrik. “Beide vrouwen hebben prachtige prestaties geleverd.”

De 49-jarige Ellis de Boer is in oktober Nederlands kampioen rolstoeldansen geworden. Dat deed ze samen met haar danspartner in de categorie Senioren duo. Het is het tweede jaar op rij dat de Nieuw-Amsterdamse de eerste plek binnensleept. In 2021 behaalde ze zelfs twee gouden medailles op de Nederlandse Kampioenschappen. Tijdens een NK doen ongeveer honderdvijftig paren mee.

Internationaal

De Boer is niet de enige Emmenaar die een gouden plak in ontvangst mocht nemen dit jaar. De 18-jarige judoka Floor Maats behaalde in februari de eerste plaats op het NK. De Emmense deed mee in de leeftijdsklasse tot 21 jaar. Ze versloeg twaalf vrouwen. Eerder ging ze al met een bronzen en een zilveren medaille naar huis. Daarnaast doet ze het ook op internationaal gebied goed.

De gemeente vindt het dan ook niet meer dan logisch om de twee sporters in het zonnetje te zetten. “We zijn heel blij met zoveel sporttalent in de gemeente. Het vergt veel discipline om Nederlands kampioen te worden.