Nieuwe school in Emmer wijk Bargeres moet er begin 2025 staan

Op de plek van De Barg komt straks een compleet nieuw gebouw te staan. Foto: RTV Drenthe / Rien Kort

De Emmer wijk Bargeres is begin 2025, als alles volgens planning verloopt, een compleet nieuw schoolgebouw rijker. Basisscholen De Barg aan de Mantingerbrink en De Brink aan de Rolderbrink gaan samen verder in een spiksplinternieuw onderkomen dat op de plek van De Barg wordt gebouwd.

Na oplevering verhuist ook de Tine Marcusschool (een speciaal onderwijs-school voor kinderen met taalontwikkelingsproblemen) uit de wijk Emmerhout naar deze plek.

De plannen voor gezamenlijke huisvesting van de drie scholen werden vorig jaar al bekend gemaakt. De gemeente heeft hiervoor een bedrag gereserveerd van 6,5 miljoen euro. De nieuwbouw zou eerst naar verwachting in 2023 worden opgeleverd. Dat wordt nu twee jaar later.

Naast de drie scholen krijgen ook de Taaltrein van Kentalis (vroegbehandeling voor kinderen vanaf 2,5 jaar) en Expertise Centrum Anderstaligen (onderwijs gericht op de beheersing van de Nederlandse taal) er een plekje. In totaal is de nieuwe school straks het onderkomen voor 330 leerlingen.

Bouw start in tweede helft 2023

Volgens woordvoerder Sylvia Sanders van Openbaar Onderwijs Emmen (OOE) worden de scholieren van De Barg na de kerstvakantie ondergebracht in De Brink. De sloop van De Barg vindt plaats in de eerste helft van volgend jaar. In de tweede helft start de bouw van het nieuwe schoolgebouw, dat uit twee lagen bestaat. De vrijkomende locatie van De Brink komt mogelijk in aanmerking voor woningbouw, blijkt uit de wijkvisie van Bargeres.

Fusieschool

De Barg en De Brink gaan met ingang van volgend schooljaar samen verder als een fusieschool onder een nieuwe naam. Deze is nu nog niet bekend. De Tine Marcusschool blijft organisatorisch gescheiden, aangezien het om een bijzondere doelgroep gaat (kinderen met ontwikkelingsstoornissen).

Dit is een artikel van