Koninklijke onderscheiding voor Wim Dam (80), oprichter Evangelische boekwinkel

Wim ontving het lintje van de burgmeester. Foto: Gemeente Emmen

Wim Dam (80) heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn rol in de oprichting van stichting Sola Scriptura. De Emmenaar heeft een belangrijke rol gehad in de oprichting van de eerste Evangelische Boekwinkel in Emmen. Het lintje ontving hij van burgemeester Eric van Oosterhout.

De Emmenaar is nu Lid in de Orde van Oranje. Tijdens zijn 35-jarig jubileumfeest in Emmen nam hij afscheid als voorzitter van de stichting. Tijdens dat afscheid werd hij verrast met het lintje. Sinds dag één is Dam betrokken bij de oprichting van Sola Scriptura, waar hij in 1987 voorzitter werd.

Enthousiasme

Ook was hij naast voorzitter ook jarenlang penningmeester, nadat een vacature niet werd opgevuld. Het enthousiasme waarmee hij zijn werk deed is niet onopgemerkt gebleven. Al die jaren is hij betrokken geweest bij het balansen en het verwerken van welk boek dat er binnen kwam. Iedere kaart, alle bijbels, boeken en cd’s zijn door de handen van Dam gedaan. Met diezelfde handen heeft hij veel verbouwingen en reparaties aan de winkel gedaan.