FC Emmen speelt gelijk tegen Cambuur

VOETBAL - FC Emmen heeft de uitwedstrijd tegen SC Cambuur gelijk gespeeld met 1-1.

Emmen had in de eerste helft veel moeite met de snelle spitsen van Cambuur en kwamen maar moeilijk onder de druk uit. Toch was Emmen nog een paar keer gevaarlijk. Een schot van Anco Jansen werd gekeerd door doelman Erik Cummins en Youri Loen schoot op de lat.

Cambuur was wel de betere ploeg en kwam in de 27e minuut verdiend op voorsprong. Jeroen Veldmate kreeg de bal tegen de arm, waarna scheidsrechter Edwin de Graaf de bal op de stip legde. De strafschop werd door Alvin Daniels benut.

Na een uur spelen kwam Mario Bilate voor Hilal Ben Moussa en tien minuten later Norair Mamedov voor Youri Loen. FC Emmen zette meer druk en was in de tweede helft de betere ploeg. Het was Cas Peters die in de 71e minuut de gelijkmaker binnen schoot op aangeven van Anco Jansen. Beide ploegen hadden in de slotfase nog de winnende treffer kunnen maken maar het bleef bij 1-1 en daar konden beide trainers mee leven.

Foto's: Gerrit Rijkens