Verkrachting, zware mishandeling en doodslag. De politie kreeg de afgelopen maanden tientallen meldingen binnen van bewoners van vakantieparken bij het Ermerstrand, waaronder enkele 'dieptepunten'.
Door de aanwezigheid van arbeidsmigranten op het terrein zeggen bewoners zich al geruime tijd onveilig te voelen. Martin Smith, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren, sprak zich daar vorige maand over uit. "Er is geluidsoverlast, ik heb gebruikte spuiten gevonden, de arbeidsmigranten drinken veel en laten hun rotzooi slingeren."
Veel bewoners klagen dat de gemeente Coevorden te weinig actie onderneemt. "Laatst werd er hier nog een arbeidsmigrant doodgestoken, maar daar wordt niets aan gedaan terwijl nette bewoners uit hun eigendom worden gejaagd."
De overlast op de vakantieparken in Erm zorgde tussen 1 maart tot 8 oktober voor 75 meldingen bij de politie. De klachten varieerden van burenruzies tot geluidoverlast, maar ook verkrachting, zware mishandeling en doodslag. Deze 'dieptepunten' speelden zich volgens de gemeente af op het park Tertio. Vanaf dit gedeelte kwamen ook de meeste meldingen binnen bij de politie, namelijk 39.
Vanaf Secundo, met vooral jonge bewoners, werden de afgelopen maanden 24 meldingen gedaan, vooral over burenruzies en geluidsoverlast. De overlast was het minst op Primo, met in totaal 12 meldingen. Daarbij ging het ook over blaffende honden. Dat komt omdat de vakantiebewoning op dit gedeelte is gericht op hondenbezitters.
De gemeente zegt op de hoogte te zijn dat er een angstcultuur op de parken heerst en hoopt dat op te lossen door beëindiging van de illegale bewoning. In april kregen bewoners die illegaal permanent wonen op vakantiepark Ermerstrand zes maanden de tijd om te vertrekken. Ook moet zichtbare surveillance van de politie het aantal meldingen over overlast terugdringen.