Vijfde overwinning op rij voor FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen heeft de thuiswedstrijd tegen De Graafschap gewonnen met 5-2 en gaat nu alleen aan kop in de derde periode.

Hoewel De Graafschap iets beter aan de wedstrijd begon maakte Emmen in de elfde minuut de openingstreffer. Alexander Bannink nam tussen twee verdedigers een voorzet van Tim Siekman fraai aan en schoot de bal langs doelman Filip Bednarek. Halverwege de eerste helft zat Emmen in een iets mindere fase en kwam De Graafschap na twee fouten in de verdediging op voorsprong. Daryl van Mieghem maakte in de 27e minuut de gelijkmaker en vier minuten later was het Tarik Tissoudali die de 1-2 binnen schoot.

Nog voor de pauze kwam Emmen weer op gelijke hoogte. Een voorzet van Gersom Klok ging via het been van De Graafschap verdediger Sven Nieuwpoort het doel in: 2-2.

Na de rust was Emmen de betere ploeg, maar de 3-2 liet lang op zich wachten. Een hoekschop in de 72e minuut werd door Siekman terug gekopt op Nick Bakker die boven de verdedigers uitkwam en raak kopte. Nadat Bannink op aangeven van invaller Mario Bilate de 4-2 binnen kopte was de wedstrijd gespeeld. In de slotminuut maakte Norair Mamedov er met een hard schot ook nog 5-2 van.

Een fantastische en verdiende overwinning voor FC Emmen.

Volgende week vrijdag speelt FC Emmen de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.

Foto's: Gerrit Rijkens