Lente van Drenthe en Parc Sandur uitblinkers van de Hondsrug

(van links naar rechts) Niels van der Weerd (Drentse golfclub de Gelpenberg), Jan Willem Trip (Parc Sandur), Roger Langenbach en Marjolein Vos (Lente van Drenthe) en Bea Venema (team Hondsrug Drenthe) . Foto: Melissa Luisman/ ZO!34

‘Je kop boven het maaiveld durven uitsteken’ en ‘verduurzaming van je bedrijf tot grote hoogte brengen’. Het zijn twee voorwaarden om een prijs te kunnen winnen als toeristische ondernemer in het Hondsruggebied. Dit jaar zijn de Lente van Drenthe uit Gasselte en Parc Sandur uit Emmen in het zonnetje gezet door de Hondsrug Drenthe.

“Deze bedrijven zijn dit jaar de uitblinkers van onze regio en zijn een voorbeeld voor andere ondernemers”, vertelt Jos Kasten, directeur bestuurder Toreco Coevorden en team Hondsrug Drenthe. “

‘Gewone Kei’

‘De Kei van de Hondsrug’ wordt inmiddels vijf jaar uitgereikt aan ondernemers die durven en duidelijke keuzes maken in hun bedrijfsvoering.

“Camping De Lente van Drenthe onderscheidt zich door innovatie en een duidelijke koers in de bedrijfsvoering,”legt Kasten uit. “Het hele park is gericht op avontuur, van klimmen, mountainbiken tot verschillende wateractiviteiten en dat is belangrijk, want je kan er nooit voor iedereen zijn. Je moet duidelijke keuzes maken.”

‘Groene Kei’

“De Groene Kei van de Hondsrug” werd dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. “Want duurzaamheid is zo belangrijk geworden, daarom willen we ook de ondernemers die daarin investeren in het zonnetje zetten”, vertelt Kasten.

Parc Sandur heeft als de eerste ooit de Groene Kei gewonnen. Redenen daarvoor zijn volgens Kasten 'dat alle bungalows volledig gasloos zijn, evenals de horecakeuken. Er is een groot zonnepanelen netwerk en er wordt gewerkt met een warmtepompinstallatie.'

“De prijs is een teken dat we goed bezig zijn en daar zijn we blij mee,” zegt Jan-Willem Trip van Parc Sandur. “Maar we zijn nog niet klaar, want er staan plannen klaar voor meer zonnepanelen en we willen meer energieneutrale woningen bouwen.”