Weer gooit roet in het eten voor Street Art Festival: evenement gaat niet door

Creaties van vorige edities. Foto: Martine Kiers

Grote muurschilderingen en kleinere versieringen op huizen: aankomend weekend zou de wijk Emmerhout worden opgefleurd tijdens het Street Art Festival. Door het slechte weer heeft de organisatie echter besloten om het evenement te verplaatsen naar volgend jaar.

Kunstorganisatie Writer’s Block zou van 28 september tot en met 2 oktober de wijk Emmerhout onder handen nemen. Dit zou gebeuren rondom het winkelcentrum van de Emmer wijk. Street artists uit binnen- en buitenland zouden vijf wanden transformeren tot schilderingen.

Stromende regen

“Met veel spanning hebben we de afgelopen dagen de weersvoorspellingen in de gaten gehouden”, ligt de organisatie de keuze van het verplaatsen toe. Een evenement als deze in de buitenlucht is afhankelijk van het weer. “De situatie buiten moet werkbaar kunnen zijn voor de kunstenaars.”

Ook zijn door de voorspelde stromende regen de tours en workshops niet mogelijk. De organisatie heeft veel overlegd, maar kon niet anders dan besluiten om het evenement niet door te laten gaan. “We vinden het ontzettend jammer, maar zien helaas geen andere mogelijkheid. We willen het best mogelijke evenement organiseren, maar dat kan onder deze omstandigheden niet.” De organisatie is aan het kijken naar nieuwe data in 2023.