Sporthal Bargeres wordt weer tijdelijke opvanglocatie

De sporthal in Bargeres. Foto: Google streetview

Vijftig vluchtelingen kunnen de komende drie maanden onderdak krijgen in de sporthal in Bargeres. De gemeente Emmen heeft de plek aangewezen als noodopvanglocatie. Vanaf 1 oktober wordt de locatie in gebruik genomen, tot en met 31 december.

Nog altijd verloopt de doorstroom in het aanmeldcentrum in Ter Apel stroef. Daarom is landelijk afgesproken dat elke veiligheidsregio vierhonderdvijftig vluchtelingen op moet vangen. De Drentse gemeenten zijn samen tot de afspraak gekomen dat elke gemeente zijn steentje daarin bijdraagt.

De sporthal is in Emmen volgens het college de beste optie. De hal wordt nu gebruiksklaar gemaakt om straks vijftig mensen onderdak te kunnen bieden. Volgens de gemeente is er permanent toezicht en beveiliging aanwezig. Ook proberen ze activiteiten rond te krijgen.

Opnieuw

Het is niet de eerste keer dat deze plek wordt aangewezen. In de zomer diende het gebouw ook een maand als opvanglocatie. Gebruikers van de sporthal en de winkeliersvereniging zijn op de hoogte gebracht van de keuze van het overleg. Voor de organisaties die gebruik maken van de hal is een alternatieve plek geregeld. “Omdat de sporthal een relatief lage bezetting heeft en er goede ervaringen zijn met voorgaande keren is er opnieuw voor deze locatie gekozen”, laat de gemeente weten.