Borger-Odoorn start met Kleuterpakket om gezonde leefstijl onder aandacht te brengen

De familie Martens uit Nieuw-Buinen kreeg het eerste kleuterpakket uit handen van wethouder Huijing-van Tongeren (links) en GGD-jeugdverpleegkundige Evelien Weitenberg (rechts). Foto: Gemeente Borger-Odoorn

Het allereerste Kleuterpakket is deze week door wethouder Ankie Huijing–Van Tongeren uitgereikt. Alle kinderen die bijna vier jaar oud worden krijgen vanaf nu zo'n pakket in de gemeente Borger-Odoorn.

Het eerste pakket werd op het consultatiebureau in Nieuw-Buinen overhandigd aan de familie Martens uit Nieuw-Buinen. In een pakket zit veel informatie over een gezonde leefstijl en accessoires om een dergelijke leefstijl in de praktijk te brengen. Daarbij kun je denken aan een drinkwaterbidon, een springtouw, een leesboekje, informatie over gezonde traktaties en tussendoortjes en een (kalender)spel dat het gezin helpt om op een leuke manier met een gezonde leefstijl bezig te zijn.

Ook wordt in het pakket de verbinding gemaakt met thema’s die gezondheid raken. Zo zit er bijvoorbeeld informatie in over welke (culturele) activiteiten er plaatsvinden en welke minimaregelingen er zijn. De inhoud van het pakket is samengesteld met de GGD Drenthe en andere betrokken partners.

Wethouder Huijing-Van Tongeren, die het eerste pakket uitreikte, stelt dat het belangrijk is vroeg te beginnen met het onder de aandacht brengen van de gezonde leeftijd. "We willen de kinderen in Borger-Odoorn een gezonde basis geven zodat er op latere leeftijd een gezonde leefstijl ontwikkeld is", zegt ze. "Er is zoveel verschillende informatie over voeding en bewegen, dat kan best ingewikkeld zijn. Dit pakket is een steuntje in de rug om op een leuke, snelle en laagdrempelige manier kennis over te dragen.”

Het Kleuterpakket is onderdeel van de bredere aanpak ‘Gezonde Leefstijl’. Met deze aanpak stimuleert en faciliteert de gemeente inwoners om gezond te leven. Daarbij wordt er zoveel mogelijk samengewerkt met maatschappelijke organisaties en de inwoners.