Pech voor Drenthina: engerlingen maken van veld een kale steppe

Voetbalclub Drenthina heeft vaker last van engerlingen. Foto: RTV Drenthe / Rien Kort

VOETBAL - Flinke pech voor tweedeklasser Drenthina. Eén van wedstrijdvelden van de voetbalclub uit Emmen kan voorlopig niet worden gebruikt, want het veld lijkt verdacht veel op een kale steppe.

Engerlingen (larven van de meikever) hebben het gras flink onder handen genomen. Het veld oogt niet groen, maar bruin met flink wat gaten erin. Niet bepaald het matje waar het hart van de voetballiefhebber sneller van gaat kloppen. Een wedstrijd erop spelen gaat daarom voorlopig niet.

"We hebben hier vaker last van gehad", zegt voorzitter Frank Griemink van de voetbalclub. "Onder meer ons hoofdveld is al eens de klos geweest, al ligt dat er nu goed bij omdat we onlangs tegen FC Emmen speelden."

Problemen duren tot winterstop

Het ongedierte lijkt te komen uit de Emmerdennen waardoor het veld nu is omgeploegd. De verwachting is dat de teams van Drenthina in ieder geval tot de winterstop niet op die grasmat kunnen spelen. "Gelukkig heeft de gemeente ervoor gezorgd dat ons trainingsveld wedstrijdklaar wordt gemaakt. Dat veld wordt straks wel intensief gebruikt, dus ik hoop dat ze in de winter nog goed genoeg zijn om te bespelen."

Ondanks het wegvallen van het veld komt het wedstrijdprogramma van Drenthina voorlopig nog niet in gevaar, heeft de wedstrijdsecretaris verzekerd. "Het zal passen en meten worden, maar met beter plannen levert het niet direct grote problemen op", aldus Griemink.

Engerlingen slopen veld Drenthina

Engerlingen hebben het veld van Drenthina omgeploegd. Foto: RTV Drenthe / Rien Kort

Dit is een artikel van