Politie zoekt getuigen na gestaakte gevaarlijke achtervolging op Ford Ka

De politie in Emmen zoekt getuigen na achtervolging (foto ter illustratie). Foto: RTV Drenthe / Josien Feitsma

De politie in Emmen is op zoek naar getuigen naar aanleiding van een achtervolging door de wijken Rietlanden en Bargeres. Deze vond afgelopen zaterdag plaats en werd gestaakt, omdat er gevaarlijke situaties ontstonden.

De achtervolging begon in de Rietlanden. Volgens een woordvoerder van de politie werd de persoon in kwestie staande gehouden, omdat deze zonder gordel in de auto reed. “Toen de collega hem hierop wilde aanspreken ging hij er vandoor, waarop de achtervolging is ingezet”, aldus de woordvoerder. De achtervolging op de blauwe Ford Ka werd na ongeveer drie kwartier gestaakt ter hoogte van de Zweelerbrink in de naastgelegen wijk Bargeres.

Tijdens de achtervolging reed de bestuurder van de auto onder meer over het fietspad langs het Oranjekanaal. “Na enig tijd is de achtervolging gestopt, gezien het rijgedrag van de persoon en is afstand gecreëerd”, aldus de politie. “Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in de zaak en het onderzoek loopt nog.” De politie is dus nog op zoek naar getuigen en roept deze op zich te melden.

De achtervolging ging onder meer over dit fietspad langs het Oranjekanaal in Emmen. Foto: Google Maps

De achtervolging werd ingezet op een blauwe Ford Ka (model onbekend, foto ter illustratie). Foto: WikiMedia / S078