Nieuwe leeuw in Wildlands

De nieuwe leeuw. Foto: Wildlands

Wildlands is een dier rijker: sinds afgelopen donderdag woont er weer een mannetjesleeuw in Emmen. Jafar, zoals het mannetje heet, komt uit een wildpark in Frankrijk en is op donderdagavond aangekomen in de dierentuin. Hij is nog niet zichtbaar voor publiek, dat kan nog wel eventjes duren.

“Het introductieproces bij leeuwen is ingewikkeld”, laat de dierentuin in een video op Instagram weten. “Een ontmoeting kan ook echt fout gaan.” Daarom willen de verzorgers het rustig aan doen. “Hij is de vrouwtjes echt aan het roepen.” De leeuwinnen tonen tot nu toe niet veel interesse, maar dat hoeft nog niets te betekenen.

Luidruchtig

Dat bezoekers hem nog niet kunnen zien betekent niet dat ze niks van de nieuwe leeuw mee kunnen krijgen. Hij is namelijk al druk bezig met zich laten horen. “Hij heeft een harde brul”, laat de dierentuin op Instagram weten. “Hij oogt niet bang, wat een goed teken is.”

Afgelopen maart overleed leeuw Dudley. Een flinke klap voor de dierentuin en er is niet meteen naar een vervanger van de 16-jarige leeuw. “Ook omdat we eventjes af wilden wachten of niet een van de leeuwinnen toch drachtig was.”

Het kan nog wel even duren voordat het publiek de nieuwe bewoner kan aanschouwen. De verzorgers willen eerst dat het introductieproces goed verloopt, daarna gaan de deuren naar buiten open. “Dat kan heel snel gaan, maar ook nog wel een paar weken duren.”