Pijnlijke nederlaag bij terugkeer FC Emmen in de Eredivisie op bezoek bij PSV

Een nieuw seizoen Eredivisie start voor FC Emmen met een uitwedstrijd tegen PSV. De wedstrijd in Eindhoven begon zaterdagavond om 20.00 uur.

Goeie start

De terugkeer van Emmen op het hoogste niveau begon goed. De eerste tien minuten waren ook in het voordeel van de ploeg uit Drenthe en PSV wist dit even niet te stoppen. Een aantal kansen leverde dat op voor de Emmenaren, maar echt heel gevaarlijk werd het niet.

Ongelukkig

Na de sterke start van Emmen was het wel PSV die op voorsprong wist te komen. Na slordig balverlies van Lucas Bernadou kon PSV snel omschakelen en wist Johan Bakayoko op aangeven van Xavi Simons de 1-0 binnen te schieten. Na de goal wist Emmen geen vuist meer te maken tegen PSV, die beter in de wedstrijd kwamen. Na 26 minuten was het opnieuw raak voor PSV. Maikel Kieftenbeld maakte een knullig eigen doelpunt toen hij de bal van de lijn wilde schoppen. Net voor rust was het opnieuw raak voor PSV. Na een mooie pass van Armando Obispo kon Cody Gakpo de 3-0 in de korte hoek binnenschieten. Met een 3-0 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Tweede helft

Kort na rust was het opnieuw raak voor Gakpo. Hij had, na een goeie steekpass van Luuk de Jong, een vrije doortocht en kon de 4-0 binnenschieten. Emmen kon, ook na rust, niet echt meer in het spel komen daat graag gespeeld wordt en moest vooral achter PSV aanlopen. Toch wist Emmen, eigenlijk uit het niets, de 4-1 op het scorebord te krijgen. Na slordig balverlies van PSV kon Bernadou de bal bij Ole Romeny krijgen die meteen uithaalde en scoorde. Na de goal was het PSV die de controle weer over de wedstrijd pakte. Halverwege de tweede helft moest PSV-doelman Walter Benitez wel redding brengen op een mooi schot van Romeny na een gevaarlijke counter. Emmen durfde weer wat meer het spel te maken en de helft van PSV te betreden, wat met name kwam omdat PSV zich flink liet inzakken. De slotfase van de wedstrijd was het aan beide kanten niet heel sprankelend meer en werd er met een 4-1 eindstand afgefloten. De terugkeer van Emmen in de Eredivisie begon met een nederlaag.

Zaterdag 13 augustus staat er een thuiswedstrijd op het programma. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

Foto's: ZO!34/Gerrit Rijkens