Emmenaren betrapt op rijden onder invloed van alcohol en drugs

In Emmen zijn vannacht twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Dat meldt de politie op Facebook.

Agenten arriveerden kort na middernacht bij een 23-jarige Emmenaar op een parkeerplaats aan de Brinkenweg. Het terrein stond vol rook, wat vermoedde dat de man stuntte met zijn auto. Tijdens de alcoholcontrole blies hij ruim een derde meer dan de toegestane hoeveelheid van 220 Ugl. Bovendien had de drankrijder geen rijbewijs en identiteitskaart bij zich.

Rond 03.00 werd aan diezelfde Brinkenweg een 30-jarige man uit Emmen aangehouden omdat hij onder invloed van drugs reed. Na een verblijf op het politiebureau mocht hij zijn weg weer vervolgen.

Verder kwam de politie nog in actie in Nieuw-Schoonebeek, waar een 53-jarige Emmenaar in een onverzekerde auto bleek te rijden. Bovendien legde hij een verdachte alcohol-blaastest af, waardoor een uitgebreidere ademanalyse op het politiebureau nodig was. Dat bezoek kreeg geen staartje, de man bleef onder de toegestane grens.

Dit is een artikel van