Miguel Araujo blijft bij FC Emmen

Het hing al in de lucht en nu is het definitief: Miguel Araujo heeft zijn contract bij FC Emmen met twee seizoenen verlengd. Even hing die contractverlenging aan een zijden draadje na het mislopen van het WK met Peru, maar het goede gevoel en zijn liefde voor de Drentse club gaven de doorslag.

De 27-jarige verdediger gaat in augustus beginnen aan zijn vierde seizoen in Drentse dienst. Vanaf dag één in Emmen (in 2019) is Araujo een belangrijke schakel centraal achterin én een ware publiekslieveling. In totaal staat de teller van de Peruviaan op tachtig officiële wedstrijden in het rood en wit. In die 80 duels maakte hij tien treffers.

In het verleden speelde Araujo voor Cobresol, Sport Huancayo en Alianza Lima (Peru), Rode Ster Belgrado (Servië) en CA Talleres (Argentinië). De interland-teller staat inmiddels op 22.

'Hij houdt van de club en wij van hem'

Voorzitter Ronald Lubbers over de contractverlenging: "Miguel heeft keer op keer bewezen hoe belangrijk hij is voor de ploeg en daarom wilden we hem heel graag in Emmen houden. Hij houdt van deze club en wij van hem."

Vakantie

Araujo geniet nu nog van zijn vakantie. De verwachting is dat hij over twee weken aansluit bij de selectie.

Dit is een artikel van