De koelkast van Guns N' Roses stond vol met bier van Drentse maker

Axl Rose in onderbroek met vlag van stad Groningen. Artwork van Dimitri Jansen op het biertje van Martijn Eggens. Foto: Dimitri Jansma

De droom van Martijn Eggens en zijn vriend Dimitri Jansma is uitgekomen. De ene is biermaker uit Emmen en de ander is illustrator uit Groningen. Samen maakten ze een speciaalbiertje met een karikatuur van Axl Rose en Slash erop. Afgelopen week mochten ze de koelkast van Guns N’ Roses vullen met dit bier toen de band optrad in het Stadspark in Groningen.

“Om twintig voor vijf in de middag werd ik gebeld door de organisatie of ik een treetje van ons bier wilde brengen”, vertelt Eggens enthousiast. “Dus ik ben in de auto gesprongen en heb de biertjes afgeleverd.”

Plectrums en drumstok

Eggens wilde geen geld voor het afgeleverde bier, maar kreeg vervolgens plectrums van Slash en drumstokken van Frank Ferrer mee als dank.

Hoe de organisatie erachter is gekomen dat zij biertjes hebben gemaakt met Guns N’ Roses karikaturen, dat weten beide heren niet. Maar beide heren zijn ontzettend blij dat de mannen van Guns N’ Roses hun bier hebben gedronken en gezien. Dell James, de tourmanager van Guns N’ Roses heeft via zijn socialmedia laten weten dat het bier goed heeft gesmaakt.

(tekst gaat verder onder foto)

Liefde voor muziek

Het idee voor het biertje werd geboren toen Eggens speciaalbiertjes in kleine oplages ging maken. Zelf is hij een groot muziekliefhebber, hij is opgegroeid met het cultuurpodium VanSlag in Borger-Odoorn waar zijn vader directeur was.

“Dimitri heeft een boek uitgebracht met rock-karikaturen en toen bedacht ik dat zijn artwork heel goed zou staan op mijn biertjes”, vertelt Eggens.

Toen ze vernamen dat Guns N’ Roses naar Groningen zou komen, maakten ze daarom het biertje. “Inmiddels is het biertje uitverkocht”, laat Eggens weten. “Maar het zit er dik in dat we voor een volgend groot evenement weer gaan samenwerken.”