Van Dijk maakt favorietenrol waar en Bauke Mollema verassende winnaar

Tom Dumoulin bij een eerdere wedstrijd tijdrijden. Foto: ZO!34/Romano Neef

Een zonovergoten Emmen was vandaag het podium voor het NK tijdrijden. Met de start in de dierentuin en de finish in het centrum van Emmen is een mooie route afgelegd door de beste wielrenners van Nederland.

Bauke Mollema heeft regerend Nederlands Kampioen tijdrijden Tom Dumoulin van de troon gestoten. Met een tijd van 33.03 minuten finishte hij als snelst bij de mannen. Tom Dumoulin werd tweede met een eindtijd van 33.34 minuten. Het scheelde niet veel of de topfavoriet was derde geworden. Daan Hoole eindige namelijk met een tijd van 33.36 minuten.

IJzersterke overwinning

Regerend wereldkampioen Ellen van Dijk maakte haar favorietenrol waar bij de vrouwen en finishte als eerste in een tijd van 35.55 minuten. Op de route door het buitengebied van Emmen en de nieuwe fly-over van de N34 liet ze de concurrentie ver achter zich. Anouska Koster (36.58) en Riejanne Markus (37.33) Mochten zich bij haar op het podium melden. De Drentse Lieke Nooyen is 15e geworden.

Begin van de middag stapten de junioren al op de fiets om de route van 14,7 km te rijden. Deze route werd door alle fietsers twee keer afgelegd. Bij de vrouwen veroverde Nienke Vinke het goud en bij de mannen Sjors Lughthart. Bij de beloften wonnen Shirin van Anrooij en Axel van Tuuk.