Elektrisch treintje moet zorgen voor meer toeristen in Coevorden

Feestelijke opening treintje tussen Coevorden en Huttenheugte in Dalen. Foto: ZO!34 / Gea Welleweerd

Muziekjes, hapjes en drankjes en een korte toeristische route met het elektrische treintje die gaat pendelen tussen Coevorden en Center Parcs. Dit jaar staat het treintje symbool voor een intensievere samenwerking tussen het centrummanagement van Coevorden en Center Parcs in Dalen en dat is feestelijk gevierd.

“Doordat het elektrische treintje vier dagen per week tussen beide plaatsen pendelt, is dat leuk voor de gasten van de Huttenheugte en de inwoners van Coevorden”, vertelt centrummanager Edwin Boomstra. Toeristen, bezoekers en inwoners kunnen op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag kosteloos instappen. Verder rijdt het treintje extra op koopzondag en koopavond

Voordelen voor beide partijen

Volgens Martijn Tabak, Public Relations Officer van Center Parcs, past deze samenwerking precies in de trendontwikkeling die zij hebben opgemerkt op hun parken. Waar mensen eerder een lang weekend of midweek naar Center Parcs ging, zien zij nu dat er meer langere verblijven worden geboekt, met name in de vakanties.

"Waarbij we graag de band met onze omgeving aantrekken. Een omgeving waar veel te beleven valt", legt Tabak uit. "Op deze manier kunnen wij onze bezoekers van de Huttenheugte een extra service bieden met ritjes naar een mooi centrum waar gewinkeld en gedineerd kan worden."

Centrummanager Boomstra is op zijn beurt blij dat er meer toeristen uit het park naar het centrum van Coevorden zullen komen. "Wij kijken uit naar een goede samenwerking met Center Parcs en zijn van plan aankomend jaar samen leuke evenementen op te zetten."