Ladies’Circle Suydevelt opgericht in gemeente Coevorden

Ladies'Circle Suydevelt. Foto: ZO!34 / Wiebe Veenstra

Feestelijkheden en formaliteiten in Noord-Sleen vormen vanmiddag de toetreding van Ladies’Circle Suydevelt ot Ladies’Circle Nederland. Daarmee is een vereniging opgericht in gemeente Coevorden voor ondernemende vrouwen tot 45 jaar. Ladies’Circle Suydevelt is hiermee onderdeel geworden van Ladies'Circle International, die wereldwijd met meer dan 12.500 leden actief is in 42 landen. Het komende jaar willen ze de gemeente helpen om menstruatiearmoede te bestrijden.

Volgens voorzitter Joyce van Dooren-Gaarthuis staat de nieuwe vereniging voor vriendschap & service. “We zetten ons in voor goede doelen door het inzamelen van geld en het verrichten van handen uit de mouwen acties”, aldus Joyce.

(verhaal gaat verder onder de foto's)

Voorwaarden

Om officieel onderdeel te worden van Ladies'Circle Nederland moest de voorzitter eerst negen andere vrouwen vinden die met haar de vereniging wilden vormen. Daar is ze de afgelopen twintig maanden mee bezig geweest.

Joyce is gaan zoeken in haar eigen vriendenkring en heeft weer aan hen gevraagd of zij geschikte dames kennen. Dames die inmiddels aangesloten zijn kunnen weer andere geschikte dames voordragen. “Dat is wel een voorwaarde. Het is een vereniging waar je voor gevraagd moet worden”, vertelt de voorzitter. Inmiddels zijn er veertien vrouwen uit gemeente Coevorden gevonden die één keer per maand willen samen komen voor de gezelligheid en daarnaast hun handen uit de mouwen te steken voor een goed doel.

Goede doelen

De afgelopen maanden hebben de dames al goede werkzaamheden verricht. Er is onder andere geld opgehaald voor de speeltuinvereniging in Dalen, het inzamelen van boodschappen voor Oekraïne op het EDS-plein in Coevorden en het opruimen van zwerfafval in Coevorden.

Voor het komende jaar staat het bestrijden van menstruatiearmoede op de agenda. “Als je er niet mee te maken hebt gehad, dan weet je niet dat het bestaat. Maar het onderwerp staat hoog op de politieke agenda in Coevorden en we willen met de keuze voor dit doel meer aandacht vragen voor menstruatiearmoede", legt de voorzitter uit. Dat gaat de nieuwe Ladies'Circle onderandere doen door komend jaar verschillende evenementen te organiseren en geld voor menstruatiearmoede op te halen.